Успешен-трансфер-на-осъден-в-чужбина

Transferul cu succes al unui condamnat în străinătate

Трансфер на осъден в чужбина

Transferul unui condamnat în străinătate – condamnare în Ungaria

Kiril* a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru trafic de migranți ilegali, pedeapsă care va fi executată într-o închisoare din Ungaria. Infracțiunea a fost comisă prin transportarea a zece migranți ilegali din interiorul Ungariei până la granița cu Austria, cu scopul de a obține beneficii patrimoniale. Elementele suplimentare de calificare a infracțiunii lui Chiril sunt faptul că acesta a făcut parte dintr-un grup pentru traficul ilegal de migranți ilegali, a folosit un autovehicul, a facilitat trecerea ilegală a frontierei de către mai multe persoane, dintre care unele erau și minore.

Instanța ungară a justificat sentința relativ mică prin faptul că, la momentul comiterii infracțiunii, Cyril avea un cazier judiciar curat și era extrem de tânăr – avea doar 20 de ani.

După intrarea în vigoare a sentinței lui Cyril și încarcerarea sa într-o închisoare din Ungaria, familia acestuia a contactat cabinetul de avocatură Sylvia Petkova pentru a angaja un avocat specializat în drept penal internațional care să inițieze procedura de recunoaștere a sentinței maghiare, de acceptare a acesteia în vederea executării și de transfer al unui cetățean bulgar condamnat în străinătate.

* Pentru a păstra secretul profesional al avocatului, numele au fost schimbate.

Transferul unui condamnat în străinătate – hotărârea instanței bulgare

Audierea pentru recunoașterea și acceptarea executării pedepsei din Ungaria este programată la trei săptămâni după cererea de transfer a unui cetățean bulgar condamnat în străinătate.

În cursul acestei audieri, instanța bulgară a hotărât că toate motivele pentru recunoașterea și acceptarea pedepsei în vederea executării erau prezente, întrucât infracțiunea se referea la facilitarea intrării și șederii ilegale în țară, infracțiune pentru care nu este necesară dubla incriminare ca o condiție pentru transferul unei persoane condamnate în străinătate. Având în vedere existența în dreptul bulgar a unei infracțiuni complet identice cu cea în baza căreia a fost condamnat cetățeanul bulgar, nu se impunea nicio adaptare sau reducere a pedepsei, întrucât durata pedepsei cu închisoarea aplicată de autoritățile maghiare se încadra în limitele prevăzute de Codul penal bulgar.

Regimul de executare a pedepsei a fost stabilit la „general”, ceea ce înseamnă că persoana condamnată are voie să muncească, în consecință, durata pedepsei va fi redusă, două zile lucrătoare fiind considerate ca trei zile de închisoare. A fost dedusă perioada în care condamnatul și-a ispășit pedeapsa în Ungaria.

Eliberarea condiționată înainte de termen va fi posibilă după executarea a cel puțin 1/2 din pedeapsa aplicată sau redusă prin muncă.

În cele din urmă, instanța bulgară a dispus ca autoritățile maghiare să fie notificate după intrarea în vigoare a ordonanței pentru a organiza transferul fizic al unui cetățean bulgar condamnat în străinătate. 

Evaluați acest post
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *